“Esthetic Academy” poslijediplomski studij cjeloživotnog obrazovanja Medicinski fakultet i Medical Esthetic Institute

Nekirurška estetska medicina Esthetic Academy

“Esthetic Academy” poslijediplomski studij cjeloživotnog obrazovanja
Medicinski fakultet i Medical Esthetic Institute

Senat Sveučilišta u Rijeci odobrio je Medicinskom fakultetu pokretanje novog poslijediplomskog programa cjeloživotnog obrazovanja »Nekirurška estetska medicina – Esthetic Academy«. 

Riječ je o programu čiji je nositelj Medicinski fakultet Rijeka (MEDRI) i Medical Esthetic Institute (MEI). Program se provodi u suradnji i uz podršku Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, South East Europe Facial Aesthetic Sociaty i Specijalna bolnica Thalassotherapia Opatija. 

 Završetkom programa stječe se 12 ECTS bodova, a uvjeti upisa su završen studij Medicine ili Dentalne medicine. Temeljni razlog pokretanja programa je prepoznata sve veća potreba za usavršavanjem primjene medicinskih postupaka nekirurških i minimalno invazivnih metoda estetske medicine, nove i brzo rastuće grane, nazvane i »anti-aging« estetska medicina. 

Svi zainteresirani mogu potražiti više informacija na Esthetic Academy.  

Obzirom da je upisna kvota ograničena zbog kvalitetnijeg izvođenja programa, preliminarne prijave moguće su već sada na našoj MEI web stranici. 

O programu

Početak programa predviđen je za jesen, a biti će poveden tijekom šest vikenda unutar godinu dana.  

Novi program MEDRI i MEI – “Esthetic Academy”, obuhvaća detaljna znanja i vještine teorijske i praktične primjene različitih metoda i strategija postupaka u estetskoj medicini. Dobivene kompetencije ojačat će kvalitetu provedbe i sigurnost tretmana kao i bolju kontrolu i liječenje mogućih komplikacija izazvanih takvim tretmanima. Polaznici će razviti sposobnosti pravilne evaluacije potreba pacijenata. Program je namijenjen svim doktorima medicine i doktorima dentalne medicine koji nemaju specijalističko usavršavanje u ovom području, ali i doktorima sa završenim specijalističkim usavršavanjem koji žele dodatno unaprijediti i usavršiti svoja znanja i vještine u ovom području. 

Podaci govore da u zadnjih 5 godina udio injekcijskih i ostalih nekirurških metoda estetske medicine čini oko 70 posto svih zahvata u estetskoj medicini. Pored rasprostranjenosti, potreba za poslijediplomskim programom nekirurške estetske »anti- aging« medicine ukazala se i zbog brzog razvoja potpuno novih protokola liječenja ovim metodama, temeljenih na novim znanjima koja omogućavaju bolje razumijevanje anatomskih struktura lica i tijela na kojima se navedene metode primjenjuju kao i znanjima koja omogućavaju razvoj i usavršavanje novih tehnika primjene tih metoda. Kao važan suvremeni iskorak u primjeni tih metoda, ističe se povećanje sigurnosti njihove primjene, kvalitetnije liječenje mogućih neželjenih posljedica, odnosno menadžment komplikacija koje su moguće i česte.  

Akumulacija znanja u području antiaging estetske medicine, osobito znanje anatomije,  nudi bolje ishode tretmana, ali i veću sigurnost korisnicima usluga kao i svima onima koji te metode primjenjuju.