INICIJALNI MODUL 1
DERMALNI FILERI

INICIALNI MODUL 1

Osnove dermalnih filera:
sastav i tehnike

Na inicijalnom modulu u teorijskom dijelu se kroz uvodna predavanja stručnjaka okupljenih u Medical Esthetic Institutu polaznike uvodi u svijet anti-aging nekirurške estetske medicine. 

Edukacija započinje predavanjem koje se bazira na detaljnim opisima ciljanih anatomskih struktura regije lica i vrata, analizama i procjenama lica (facial assessment), te analizi procesa starenja. Usvajaju se osnovne tehnike i znanja o primjeni hijaluronskih dermalnih filera. Posebna se pažnja obraća na biomehaniku, sastav i mehanizam djelovanja dermalnih filera hijaluronske kiseline. 

Teorijski dio završava upoznavanjem polaznika s potencijalnim komplikacijama i protokolima liječenja prilikom primjene dermalnih filera. 

Praktični rad na modelu

Nakon teorijskog dijela pristupa se individualnoj edukaciji „jedan na jedan“ sa svakim polaznikom te praktičnim radom na pacijentu (modelu) gdje se koncentrira na individualnu analizu lica, eventualne anatomske varijacije i procjenu pacijenta (facial assessment) kod primjene dermalnih filera u “sigurnim“ zonama –  regijama središnjeg dijela lica (jagodice, obrazi) i nazolabijalnih bora te procjene i analize nakon tih zahvata kojima se dobije efekt takozvanog nekirurškog face-liftinga. 

Naglasak je stavljen na primjeni različitih tehnika i preparata koje se koriste u raznim kliničkim situacijama. Ovaj modul se fokusira na rad iglama. 

Potvrda o edukaciji

Po završenoj edukaciji polaznici dobivaju potvrdu o završenom: 

Inicijalni modul biostimulatori u estetskoj medicini lica – polinukleotidi i bioremodelatori

Napomena

DERMALNI FILERI

Ciljevi modula

Cijena modula: 700€

Hands-on edukacija

Sigurne tehnike

Sveobuhvatna podrška

Ciljano učenje i analiza