MEZONITI
NEKIRURŠKA REJUVENACIJA LICA

MEZONITI

Osnove mezonita:
sastav i tehnike

Starenjem kože gubi se odnos elastičnih vlakana i kolagena, dok se količina masnoga tkiva u potkoži sve više smanjuje, a mišići lica gube tonus i dijelom atrofiraju. Lice poprima opušteniji i umorniji oblik. 

Do sada su se dobri rejuvenacijski rezultati postizali uporabom dermalnih filera koji su se inicirali ispod ili u različite slojeve dermisa kože s ciljem podizanja njene površine. Još bolji rezultati postizali su se kombinacijom s ostalim postupcima pomlađivanja npr. s pripravcima botulinum toksina. 

Uporabom tzv. „suspenzijskih niti“ – mezonitima u kombinaciji s različitih rejuvenacijskih tehnika i materijala primijenjenih u jednom aktu mogu se postići još bolji, vrhunski estetski rezultati a lice dobiva novi, svježi i pomlađeni, nadasve prirodan izgled. 

Ovo je minimalno invazivna metoda koja se sastoji u aplikaciji mezoniti putem posebnih atraumatskih iglica u odgovarajući sloj kože. Polydioxanone (PDS) je sintetički monofilamentni konac, biokompatibilan, sporo resorptivnog tipa koji se u tijelu nakon 6-8 mjeseci u cijelosti razgradi. Izborom različitih tipova i vrsta niti postiže se efekt stimulacije, fiksacije i podizanja različitih regija lica i vrata. 

U jednom posjetu se tehnikama primjene mezonita stimulira sinteza kolagena (čvrstoća i tonus) i angiogeneza (bolja prokrvljenost), sinteza elastina (elastičnost kože) kao i sinteza hijaluronske kiseline (efekt hidratacije). Sve to rezultira regeneracijom kože i daljnjim poboljšanjem njene kompletne strukture i kvalitete. Koža postaje punija, zategnutija i čvršća, bolje elastičnosti, hidratizirana, a bore postaju manje uočljive ili u cijelosti nestanu. 

U iskusnim rukama, uporabom mezonita u kombinaciji s primjenom dermalnih filera i neurotoksina kao tehnikama rejuvenacije, moguće je učiniti i ozbiljnije korekcije lica koje su nastale zbog bolesti ili ozljeda. 

Ova metoda izvodi se u jednom aktu i minimalno je invazivna. Takva kombinacija može dati vrlo lijepe estetske rezultate i odgoditi potrebu za korekciju kirurškoga tipa.  

Neke od prednosti su sljedeće: 

  • ambulantna, atraumatska, bezbolna tehnika 
  • bez rezova i ožiljaka 
  • nema alergijskih reakcija 
  • izuzetno sigurna metoda s minimalnim nuspojavama 
  • neposredni, prirodni i dugotrajni rezultati 
  • neželjeni efekti svedeni su na minimum 
  • brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima 

 

Primjenjuje se i u onim regijama gdje se druge nekirurške metode ili ne mogu primijeniti ili su rezultati nezadovoljavajući. 

Naglasak je stavljen na primjeni tehnika koje se koriste u raznim kliničkim situacijama. 

Potvrda o edukaciji

Po završenoj edukaciji polaznici dobivaju potvrdu o završenom: 

Mezoniti – nekirurška rejuvenacija lica 

Napomene

MEZONITI

Ciljevi modula

Cijena modula: 700€

Hands-on edukacija

Sigurne tehnike

Sveobuhvatna podrška

Ciljano učenje i analiza